Westlandia wint na late inhaalrace, Quick sprokkelt punt

REGIO - Voor de tweede keer dit seizoen heeft Westlandia een duel in de derde divisie gewonnen. Daarvoor moest de formatie uit Naaldwijk op bezoek bij Groene Ster wel een 2-0 achterstand goedmaken in de laatste twintig minuten: 2-3. Quick pakte thuis tegen OFC een punt (1-1), Jong ADO Den Haag leed een 2-1 nederlaag bij Hercules.
Nadat het halverwege nog 0-0 was bij Groene Ster - Westlandia, namen de Limburgers een 2-0 voorsprong in Heerlerheide. Via een benutte penalty van Patrick Batist en de gelijkmaker van Melvin Vissers werd het vijf minuten voor tijd alsnog 2-2. Vlak daarna tekende de ingevallen Roy van der Sar voor het winnende doelpunt namens de Westlanders, die daardoor naar de negende positie zijn gestegen.
Hekkensluiter Quick moest zich in eigen huis tevreden stellen met een gelijkspel tegen OFC uit Oostzaan. Na de pauze zag het Haagse team van trainer Paul van der Zwaan de bezoekers het bal openen, maar aanvoerder Kai van Hese kopte net binnen het uur de 1-1 binnen. Vorige week werd er tijdens het inhaalweekend nog een vriendschappelijke interland gespeeld bij Quick.

Geen passend vervolg

Jong ADO Den Haag heeft de gewonnen stadsderby tegen Quick van twee weken geleden geen passend vervolg kunnen geven. Het beloftenelftal bleef met lege handen achter op Utrechtse bodem. Niels van Wetten maakte met een rake vrije trap - zijn specialiteit - nog wel de 1-0 van Hercules ongedaan, maar nog voor het rustsignaal was de 2-1 eindstand bereikt. Jong ADO staat nu achtste.

Scoreverloop Quick - OFC 1-1 (0-0):

• 0-1 Mike Brantjes
  • 1-1 Kai van Hese

Scoreverloop Hercules - Jong ADO Den Haag 2-1 (2-1):

• 1-0 Tijjani Noslin
  • 1-1 Niels van Wetten
  • 2-1 Tyrone Fonville

Scoreverloop Groene Ster - Westlandia 2-3 (0-0):