Rik B. voor de rechter voor moord op zakenpartner Aldrik (54)

De politie aan het baggeren in een sloot aan de Ondernemingsweg
De politie aan het baggeren in een sloot aan de Ondernemingsweg © MediaTV
DEN HAAG - Voor de rechtbank in Den Haag dient woensdag de zaak tegen Rik B., de man die wordt verdacht van de moord op zijn zakelijke compagnon, Aldrik Frik. De 54-jarige Frik werd op 3 augustus vorig jaar dood aangetroffen in Alphen aan den Rijn, in het kantoor van het communicatiebureau dat hij samen met B. runde. De verdachte ontkent er iets mee te maken te hebben. Verslaggeefster Monica Overdijkink doet hieronder via Twitter live verslag van de rechtszaak.
Het slachtoffer en B. waren samen eigenaar van het bedrijfje aan de Ondernemingsweg in Alphen. Frik werd vorig jaar gewurgd met een touw en geslagen met een bijl. Zakenpartner B. belde zelf 112. Hij werd zes weken later aangehouden en ontkent sindsdien de moord te hebben gepleegd. Hij zegt dat hij rond 8.20 uur aankwam bij het kantoor en het dode lichaam vond. Het Openbaar Ministerie zegt dat hij er al een uur eerder was. Dat blijkt uit gegevens van zijn auto, computer en camerabeelden.
Tijdens eerdere zittingen zei B. dat hij niks met geweld te maken heeft. 'We hebben lief en leed gedeeld', zo heeft hij verklaard. Maar volgens justitie kreeg het tweetal ruzie over geld, en heeft B. daarom Frik van het leven beroofd. De Haagse rechtbank heeft de hele dag voor de zitting uitgetrokken.