Overvaller Leidse supermarkt kwam op de fiets

LEIDEN - De man die begin oktober supermarkt Hoogvliet in Leiden heeft overvallen, is op de fiets aangekomen en vertrokken. Hij bedreigde een caissière met een vuurwapen en eiste geld uit de kassa. De overval, die slechts twintig seconden duurde, is vastgelegd op bewakingsbeeld.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 29 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
De overvaller komt op woensdag 2 oktober even na 20.00 uur aanfietsen bij de winkel aan de Philipsburgstraat. Hij parkeert zijn fiets vlakbij de ingang van de winkel, doet een sjaal voor zijn gezicht en loopt naar binnen. Daar bedreigt hij de 17-jarige caissière die achter de enige geopende kassa zit met een vuurwapen.
De verdachte
De verdachte © Politie
Hij gooit een plastic tas van Albert Heijn naar haar toe en roept dat ze het geld uit de kassa er in moet stoppen. Het doodsbange meisje doet wat de man zegt. Daarna loopt hij weer naar buiten, stapt op de fiets en rijdt weg richting de Willem de Zwijgerlaan.

Signalement overvaller

Het gaat om een man van tussen de 30 en 40 jaar oud en 1,70 meter lang. Hij heeft een mager postuur en draagt een donkere jas met vlekken op de mouwen en een grijze broek. Door één van de getuigen wordt gezegd dat hij een vlekkerige huid in zijn gezicht zou hebben, een klein hoofd en nagenoeg geen wimpers.
Tijdens de overval had de man een sjaal voor zijn gezicht en hij droeg een muts. Hij rijdt op een damesfiets met een opvallende licht gekleurde bagagedrager. Vermoedelijk is dat een elektrische fiets waarbij de accu op de bagagedrager zit.
De verdachte
De verdachte © Politie

Herkent u hem of heeft u andere informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem