Malieveld staat vol bouwers, politie deelt tientallen boetes uit

De eerste vrachtwagens stonden al vroeg op het Malieveld. I
Het Malieveld in Den Haag stroomt woensdagochtend 30 oktober vol vrachtwagens en bouwmachines in verband met het geplande bouwprotest. De politie laat weten dat voertuigen geparkeerd kunnen worden bij het Cars Jeans-stadion van ADO Den Haag. Daar staan pendelbussen klaar. © Regio15
DEN HAAG - Het Malieveld in Den Haag staat vol, er kunnen geen voertuigen van bouwers meer bij. Dat meldt de politie. Het einde van de A12 in de richting van het Malieveld, De Zuid-Hollandlaan, is afgesloten, zodat er geen voertuigen meer heen kunnen.
De politie zegt dat voertuigen moeten parkeren bij het stadion van ADO Den Haag, daar staan pendelbussen klaar. Agenten hebben in de ochtend al tientallen bestuurders van bouwvoertuigen bekeurd die op weg naar het Malieveld in Den Haag opzettelijk het kenteken van hun voertuig hebben afgeplakt.
Dinsdagavond rond 23.00 uur kwamen de eerste zestig tot zeventig demonstranten al aan met hun vrachtwagens en graafmachines. Zij brachten de nacht door op het terrein in de aanloop naar het protest dat daar deze woensdag plaatsvindt.
In totaal wil de actiegroep Grond in Verzet zo'n duizend machines naar het Malieveld brengen. De actievoerders willen op deze manier laten zien welk materieel volgens hen stilstaat door milieuregels die problematisch uitpakken voor bedrijven.