Meerdere aanhoudingen tijdens bouwprotest in Den Haag

Onrust bij het Malieveld in Den Haag. I
Tijdens het protest van de bouwers in Den Haag heeft de politie woensdag 30 oktober meerdere aanhoudingen verricht. Hoeveel is niet bekendgemaakt. 'We gaan de balans opmaken als we klaar zijn.' Ook waarom er aanhoudingen zijn verricht, wordt pas later op de dag bekendgemaakt. © regio15
DEN HAAG - Tijdens het protest van de bouwers in Den Haag heeft de politie meerdere aanhoudingen verricht. Hoeveel is niet bekendgemaakt. 'We gaan de balans opmaken als we klaar zijn', zegt een woordvoerder van de politie. Een aantal demonstranten gooide met flessen naar de politie, waarna de ME werd ingezet.
Het werd aan het begin van de woensdagmiddag onrustig tijdens het bouwersprotest. Zo probeerde een kleine groep demonstranten onder meer op de weg langs de grasvlakte bij het Malieveld te komen. Tientallen agenten, deels te paard, drongen hen terug. Een man uit Staphorst, die zijn naam niet wilde noemen, stond bij dit opstootje. 'Op het veld is niets te doen. Het is een demonstratie, geen festival, er moet wel wat gebeuren', zei hij.
Meerdere aanhoudingen tijdens bouwprotest in Den Haag
Voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland deed een beroep op de demonstrerende bouwers. 'We willen een mooie actiedag. Buiten zijn er wat relschoppers, maar laten we het goed afsluiten', zei hij vanaf het podium. Op het Malieveld zelf staan duizenden demonstranten, gekleed in oranje hesjes. Daar is de sfeer gemoedelijk.