Kerst-Sing-Along in Haagse Atrium gaat niet door

Rabin Baldewsingh tijdens de kerst sing along
Rabin Baldewsingh tijdens de kerst sing along © Richard Mulder
DEN HAAG - De jaarlijkse Kerst-Sing-Along in het Atrium van het Haagse stadhuis gaat niet door. Een sponsor is weggevallen waardoor de organisatie met een gat van 8.000 euro zit. De organisatie speelde nog met het idee om een andere sponsor te zoeken maar daarvoor bleek het te kort dag. Wel belooft voorzitter Theo Heere van organisator Stichting Atrium in 2020 op grootse wijze terug te komen.
In de afgelopen jaren vond in december in het Haagse stadhuis de Kerst-Sing-Along plaats. Duizend bezoekers genoten van en zongen mee met traditionele Nederlandse en Engelse kerstliederen, gebracht door een 300-koppig eenmalig samengesteld kerstkoor onder de bezielende leiding van pianist Gregor Bak. Mensen die niet aanwezig waren, konden de editie van 2017 bij Omroep West terugzien.
Dit jaar kan het evenement niet doorgaan. Een sponsor trok zich terug waardoor de organisatie niet genoeg geld heeft om het concert plaats te laten vinden. Pianist Gregor Bak vindt dat jammer. 'Het is heel treurig nieuws, met name voor de 300 zangers en zangeressen die dat weer dolgraag hadden gedaan en alle mensen die mee zouden komen zingen.'

Pijn in het hart

Heere zegt dat hij met pijn in het hart heeft besloten om de stekker uit de editie van 2019 te trekken. Het plan om proberen om in de komende week nog een andere sponsor te vinden, bleek niet haalbaar. 'We moeten het volgend jaar beter regelen', aldus Heere. Dan komt de Kerst-Sing-Along volgens hem zeker 'heel groots' terug.