Pieter Verhoeve wordt de nieuwe burgemeester van Gouda

Pieter Verhoeve
Pieter Verhoeve © Gemeente Gouda
GOUDA - Pieter Verhoeve (38) wordt de nieuwe burgemeester van Gouda. De ministerraad heeft besloten de SGP'er voor te dragen voor benoeming. Die benoeming staat gepland op 13 november. Hij volgt waarnemend burgemeester Mirjam Salet op.
Verhoeve is op dit moment burgemeester van Oudewater. Hij is geboren in Alblasserwaard en begon zijn politieke carrière in 2006 als burgerraadslid voor ChristenUnie/SGP in Dordrecht.
In totaal solliciteerden negentien mannen en vier vrouwen. Uiteindelijk werd het Verhoeve: 'De raad ziet in Verhoeve iemand die een communicatief, doortastend en verbindend burgemeester van Gouda kan zijn en die de gemeente Gouda verder kan brengen', vatte voorzitter van de vertrouwenscommissie Jan de Koning het oordeel van de gemeenteraad samen. Ook heeft Verhoeve een 'uitgebreid bestuurlijk netwerk', zei de vertrouwenscommissie vorige maand.

Milo Schoenmaker

Oud-burgemeester Milo Schoenmaker stopte in januari na zes jaar burgemeester te zijn geweest. Schoenmaker is nu bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Schoenmaker werd tijdelijk vervangen Mirjam Salet.