Verkeersdrukte rondom A44 vanwege afsluiting

© John van der Tol
REGIO - De A44/N44 is dit weekend in beide richtingen afgesloten tussen de afrit Leiden en het kruispunt met de autoweg N14. Tot maandag 4 november 05.00 uur vinden er werkzaamheden plaats. In Leiden en Wassenaar is het zaterdag druk op de wegen rondom de A44.
Volgens Rijkswaterstaat worden weggebruikers omgeleid via de A12 en de A4. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten. Busmaatschappijen Arriva, EBS en HTMbuzz passen hun dienstregeling aan vanwege de werkzaamheden.
Tijdens de werkzaamheden vervangt Rijkswaterstaat het asfalt en diverse voegovergangen. Het wegennet in de provincie Zuid-Holland heeft namelijk periodiek onderhoud nodig. Denk daarbij aan het vernieuwen van asfalt en het onderhoud aan bijvoorbeeld viaducten. 'Met dit onderhoud zorgen we ervoor dat het verkeer in Zuid-Holland vlot en veilig kan blijven rijden', aldus Rijkswaterstaat.
Op de wegen om en rond Wassenaar stond het volgens de ANWB zaterdagochtend behoorlijk vast. In Leiden was het zaterdagmiddag vooral druk op de N206 en de Churchilllaan richting de omleidingsroute via de A4.
Klik hier voor de actuele verkeersinformatie.