Scheveningen maakt gehakt van Spakenburg, Rijnsburgse Boys verliest van Kozakken Boys

REGIO - Scheveningen heeft een prachtige thuisoverwinning geboekt op Spakenburg. Op sportpark Houtrust werd het maar liefst 5-0 voor de ploeg van John Blok. De thuisploeg ging messcherp om met de ruimte die de Spakenburgers boden. Rijnsburgse Boys verloor in eigen huis met 1-2 van Kozakken Boys.

Het duel tussen Scheveningen en Spakenburg begon gezapig, maar kende in het eerste bedrijf een spaarzaam hoogtepunt toen Mehmet Aldogan na een minuut of twintig profiteerde van een flater in de Spakenburgse verdediging. Een te korte terugspeelbal werd door hem gepromoveerd tot een doelpunt voor de thuisploeg. De Spakenburgers zaten juist nog in een goede flow voordat ze naar Houtrust kwamen. De bezoekers waren al anderhalve maand ongeslagen. Dat was in Scheveningen niet te zien.

In de tweede helft knalde de ploeg van Blok wel uit de startblokken. Een vrije trap van Levi Schwiebbe in de 47ste minuut belandde op het hoofd van Samir El Moussaoui. De Scheveningen-speler kopte hard raak. De honger was daarmee nog niet gestild. Ruben Koorndijk schoof tien minuten na de 2-0 de 3-0 binnen. Een ontketende Aldogan maakte het leed voor Spakenburg nog groter. Met twee extra treffers in de tweede helft maakte hij z'n hattrick compleet.

Dani van der Moot

Ook Rijnsburgse Boys - Kozakken Boys kende een vrij saaie eerste helft. In de eerste 25 minuten viel er geen uitgespeelde kans te noteren. De ban werd vijf minuten voor rust gebroken. De bezoekers kregen een penalty toen Frenk Keukens in het strafschopgebied in de rug werd gelopen door Rijnsburger Jaïro Schet. Kay Tejan maakte vanaf de stip de 0-1.

Net als Scheveningen kwam Rijnsburgse Boys ook fantastisch uit de kleedkamer. Via Dani van der Moot maakte de thuisploeg enkele minuten in de tweede helft de 1-1. De spits zette deze week nog een handtekening onder een nieuw contract op Sportpark Middelmors.

Rijnsburg profiteert niet

De Rijnsburgers konden niet lang genieten van de gelijkmaker. Yassin Ouja schoot de Kozakken een kwartiertje later alweer op een 1-2 voorsprong. Rijnsburgse Boys kwam alleen nog via een kopbal van Masies Artien dicht bij de 2-2. Die viel uiteindelijk niet.

Sterker nog, de ploeg van Henk Wisman kwam nog goed weg bij een kopbal van Leon Bot. Zijn poging belandde op de lat. De huidig nummer vier van de Tweede Divisie profiteerde zodoende ook niet van het gelijkspel van koploper IJsselmeervogels thuis tegen Jong Volendam (3-3).

Quick Boys wint weer eens

In Tiel won Quick Boys knap met 0-2 van middenmoter TEC. Het was voor de Katwijkers de eerste driepunter sinds 7 september 2019. Toen won de ploeg van Edwin Grünholz met 3-1 van Jong Volendam.

Bij rust stond het nog 0-0 in Tiel. Het verschil werd in de tweede helft gemaakt door de aanvallers van Quick Boys. Dennis Kaars maakte de 0-1. Tommy Bekooij zette met zijn zesde treffer van het seizoen de eindstand op het scorebord: 0-2.

Scoreverloop Scheveningen - Spakenburg: 5-0 (1-0)

  • 1-0 Mehmet Aldogan
  • 2-0 Samir El Moussaoui
  • 3-0 Ruben Koorndijk
  • 4-0 Mehmet Aldogan
  • 5-0 Mehmet Aldogan

Scoreverloop Rijnsburgse Boys - Kozakken Boys: 1-2 (0-1)

  • 0-1 Kay Tejan
  • 1-1 Dani van der Moot
  • 1-2 Yassin Ouja

Scoreverloop TEC - Quick Boys: 0-2 (0-0)

  • 0-1 Dennis Kaars
  • 0-2 Tommy Bekooij

LEES OOK: 'Ontwikkeling Crysensio Summerville goed in de gaten houden'