Bertens sluit tennisjaar af als nummer 9 van de wereld

WATERINGEN - Tennisster Kiki Bertens staat op de laatste wereldranglijst van het tennisjaar negende. De Wateringse stijgt deze week op de mondiale ranking een plaatsje en springt over Serena Williams heen. Vorig tennisseizoen eindigde de Westlandse ook al als negende.

De Australische Ashleigh Barty sluit het jaar als nummer één van de wereld af bij de vrouwen. Ze won afgelopen week de WTA Finals. Tijdens dat slottoernooi van het tennisjaar was Bertens de enige die haar kon verslaan.

Het was een roerig jaar voor Kiki Bertens. Ze besloot vanaf volgend seizoen definitief verder te gaan zonder coach Raemon Sluiter. Na vier jaar zette ze definitief een punt achter de samenwerking.

WTA-toernooi van Madrid

Op tennisgebied waren er vele successen te noteren voor de Wateringse wereldster. Zo won ze onder andere de WTA-toernooien van Sint Petersburg en Madrid. Vooral dat laatste toernooi staat goed op haar cv. Na de grand slams is het toernooi in de Spaanse hoofdstad het hoogst aangeschreven op de speelkalender. De toenmalige top tien van de wereld gaf acte de présence in Spanje.

Door haar overwinning in Madrid werd Bertens de beste Nederlandse tennisster ooit. Ze klom toen naar de vierde plek op de wereldranglijst. Nog nooit stond een Nederlandse tennisster zo hoog op die mondiale ranking. Ze overklaste met de vierde stek Betty Stöve. De Rotterdamse stond in 1977 vijfde.

LEES OOK: Bertens verliest 840 punten, maar ziet 'maar' 795 punten verdwijnen: hoe kan dat?

Meer over dit onderwerp:
KIKI BERTENS TENNIS
Deel dit artikel: