Basketballers ZZ Leiden onderuit in Hongarije

LEIDEN - ZZ Leiden heeft dinsdagavond de derde wedstrijd in de groepsfase van het Europe Cup-toernooi verloren. Tegenstander Veolia sloeg halverwege het eerste kwart een gat en hield die voorsprong tot het eind van de wedstrijd vast. Het duel eindigde in 87-77.

Door de nederlaag komt Veolia op gelijke hoogte met Leiden in de poule. Beide ploegen hebben vier punten behaald in drie wedstrijden. Het Portugese Benfica gaat aan de leiding. Ook Benfica heeft vier punten, maar die ploeg heeft pas twee duels gespeeld. Benfica komt woensdagavond in actie tegen hekkensluiter Inter Bratislava.

Leiden kende een sterke start, maar viel daarna drie minuten stil. Veolia liep weg en stond na het eerste kwart 27-21 voor. Halverwege stond het 50-42 voor de thuisploeg.

Fellere aanvallende rebounds

Halverwege het derde kwart veranderde het beeld. De Leidse ploeg ging feller de aanvallende rebound in en dat betaalde zich uit. Maar op gelijke hoogte komen, lukte Leiden door een paar turnovers niet. Het derde kwart eindigde in 62-56.

In het laatste kwart kwam de Leidse ploeg dankzij Taylor Persons en Worthy de Jong terug tot 65-61. Maar Máté Pongo voorkwam dat Leiden nog dichterbij kwam. Leiden begon wat te forceren. Dat had een averechts effect. Veolia liep uit naar 72-61 met nog zes minuten te spelen. Josh Cunningham zorgde nog voor wat oorlog onder de borden en was goed drie aanvallende rebounds in korte tijd, maar Leiden kreeg Veolia niet meer aan het wankelen.

LEES OOK: ZZ Leiden raakt overwinning kwijt om verkeerde spelerslijst

Meer over dit onderwerp:
BASKETBAL ZZ LEIDEN
Deel dit artikel: