Boeren in tractoren naar provinciehuis Den Haag, trekkers bij Malieveld van de weg gehaald

DEN HAAG - Meerdere boeren zijn woensdag met de tractor naar Den Haag getrokken om te protesteren bij het provinciehuis. De trekkers reden over de A12 en zijn volgens de ANWB ter hoogte van het Malieveld door de politie van de weg gehaald.

Door de protesterende boeren ontstond een file van vier kilometer. Dit was goed voor een vertraging van tien minuten. Het protest van de boeren was van tevoren aangekondigd. De gemeente waarschuwde dinsdag al voor extra drukte in het gebied rond de Zuid Hollandlaan, de Koningskade en de Raamweg. In het provinciehuis wordt woensdag gesproken over het stikstofbeleid.

Volgens onze verslaggever Ivar Lingen staan er 'zeker dertig tractoren' op de Zuid-Hollandlaan. De provincie verwacht enkele honderden mensen, daarom is er buiten een grote tent opgezet waar belangstellenden de vergadering kunnen volgen. Daarnaast zijn er dranghekken bij het provinciehuis neergezet en is de politie nadrukkelijk aanwezig.

In Den Haag wordt woensdag ook gedemonstreerd door onderwijspersoneel. Zo wil onderwijsbond Leraren in Actie de ingang van het ministerie van Onderwijs blokkeren met honderden speelgoedtractortjes. Later op de ochtend houdt de bond een manifestatie op het Lange Voorhout in Den Haag.

Meer over dit onderwerp:
PROTEST BOEREN DEN HAAG
Deel dit artikel: