Richard de Mos: 'Iedere ondernemer met problemen kan altijd terecht bij Groep de Mos'

Richard de Mos spreekt als wethouder de gemeenteraad toe. | Foto ANP/Bart Maat
DEN HAAG - Richard de Mos (Groep de Mos) voert het woord tijdens de raadsvergadering over het coalitieakkoord. ANP BART MAAT Persoon richard de mos Stad Den Haag Titel Raadsvergadering over Haags coalitieakkoord Fotograaf Bart Maat Beeldnummer 357741211 Beelddatum 06-06-2018 17:55:14
DEN HAAG - Richard de Mos blijft als fractievoorzitter van Hart voor Den Haag/Groep de Mos opkomen voor individuele ondernemers. Iedere ondernemer met problemen kan steun verwachten van de partij. Dat zegt De Mos op de dag dat hij weer terugkeert in de Haagse gemeenteraad in een interview met Omroep West.
Richard de Mos en zijn partijgenoot Rachid Guernaoui worden verdacht van ambtelijke corruptie, omkoping en schending van het ambtsgeheim. Ook Groep de Mos-raadslid Nino Davituliani is verdachte. De zaak zou gaan om het verlenen van nachtvergunningen aan horecabedrijven, waaronder zalencentrum Opera. Deze onderneming is donateur van Groep de Mos en is mogelijk bevoordeeld. Alle drie ontkennen fouten te hebben gemaakt.
De Mos en Guernaoui namen vanwege de affaire begin oktober ontslag als wethouder. Dat deden ze nadat een motie van wantrouwen tegen de twee in meerderheid werd aangenomen. De drie coalitiegenoten VVD, D66 en GroenLinks stopten bovendien de samenwerking met Hart voor Den Haag/Groep de Mos.

Installatie

Na zijn ontslag maakte De Mos direct duidelijk dat hij zou terugkeren als fractievoorzitter. Raadslid Damiën Zeller deed een stap opzij en gaf zijn zetel op voor De Mos. Donderdagmiddag wordt Richard de Mos officieel geïnstalleerd.
Hij is niet van plan om zijn werkwijze aan te passen. Richard de Mos gaat door met het opkomen voor ondernemers in de stad. Kijk hier wat hij daarover zegt:
Richard de Mos blijft ondernemers steunen
Richard de Mos gaat ervan uit dat andere partijen in de Haagse gemeenteraad zich volwassen zullen opstellen richting Hart voor Den Haag en de plannen van De Mos op inhoud zullen beoordelen. Kijk hier wat Richard de Mos daarover zegt:
Richard de Mos verwacht dat partijen zich volwassen zullen opstellen.
Volgens De Mos zijn heel veel kiezers in Den Haag aan de kant gezet, doordat VVD, D66 en GroenLinks het vertrouwen opzegden in Hart voor Den Haag/Groep de Mos, de grootste partij in Den Haag. Inmiddels onderhandelen de drie partijen met CDA en PvdA over een nieuw coalitieakkoord. Daar snappen kiezers niets van, zegt De Mos:
Volgens Richard de Mos snappen kiezers niet dat Groep de Mos niet meer in het college zit.
Hart voor Den Haag/Groep de Mos gaat zich met de nieuwe fractievoorzitter allereerst inzetten om geld binnen te slepen voor Den Haag Zuidwest. In dat stadsdeel zijn veel problemen op het gebied van armoede, werkgelegenheid en eenzaamheid. Richard de Mos legt uit:
Richard de Mos gaat zich hard maken voor Den Haag Zuidwest
De fractie van Hart voor Den Haag/Groep de Mos is ondanks de corruptiezaak, gemotiveerd om weer voor de stad aan de slag te gaan. Richard de Mos hierover:
De Groep de Mos-fractie is gemotiveerd om aan de slag te gaan, zegt Richard de Mos