Permanente expositie over Annie M.G. Schmidt in Den Haag

© Kinderboekenmuseum
DEN HAAG - Annie M.G. Schmidt krijgt een nieuwe en vaste expositie in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. De tentoonstelling over de schrijfster, die in 1995 overleed, opent zaterdag 7 december aan de vooravond van het 25-jarig bestaan van het museum.
'Het is een ode aan Annie en haar eigenwijze kinderen', zegt directeur van het museum Aad Meinderts over de interactieve tentoonstelling. 'Bekende tegendraadse en markante personages als Abeltje, Wiplala, Minoes en Pluk van de Petteflet komen bij ons tot leven.' De expositie is mede betaald met geld dat binnenkwam door middel van crowdfunding.
Schmidt schreef voor iedereen en nam haar lezers daarmee serieus, zegt het museum. 'Waarschijnlijk is deze manier van schrijven de reden dat haar verhalen nog altijd fris en aantrekkelijk zijn, ook voor de jeugd van nu. De eigenwijze kinderen in de verhalen zijn zelfbewust, verantwoordelijk en autonoom.' De tentoonstelling heet dan ook: De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt. Vanaf 8 december kan het publiek er terecht.