Basketballers ZZ Leiden maken korte metten met Den Helder Suns

LEIDEN - Daags na de Europe Cup-nederlaag tegen Veolia heeft Zorg en Zekerheid Leiden in de competitie wél weer een overwinning geboekt. Den Helder Suns bleek zaterdagavond een zeer eenvoudige prooi voor de Leidse basketballers. Zonder sterspeler Worthy de Jong werd het 89-65 in de Vijf Meihal.

In het eerste kwart konden de bezoekers uit het puntje van Noord-Holland het nog wel aardig bijbenen. Na de eerste rondgang stond het 22-18 in het voordeel van Leiden. Daarna kwam Den Helder Suns er eigenlijk niet meer aan te pas en liet Leiden bij tijd en wijlen 'swingend' basketbal zien.

De verdediging van ZZ liet in het tweede én derde kwart maar heel weinig door, slechts dertien punten konden er gemaakt worden door de 'Suns'. Pas in de laatste minuten wisten zij de ring weer wat meer te vinden, maar op dat moment was de wedstrijd al beslist.

Europees basketbal

ZZ Leiden heeft weinig tijd om tot rust te komen, want woensdag wacht de Europese wedstrijd tegen Benfica, de koploper in de poule van de Leidenaren. Woensdag ging het Europe Cup-duel met Veolia nog met 87-77 verloren.

LEES OOK: Korfbal League-debutant Tempo verliest; spannend potje TOP

Meer over dit onderwerp:
ZZ LEIDEN BASKETBAL
Deel dit artikel: