Haagse intocht Sinterklaas live bij Omroep West, wat kun je verwachten?

© Richard Mulder
DEN HAAG - Komende zaterdag is het zover: de intocht van Sinterklaas. Hét moment waar veel kinderen en ouders naar uitkijken. Natuurlijk doet de goedheiligman ook Den Haag aan. De intocht en de rijtoer door de stad zijn zaterdag live te volgen bij Omroep West.
Het feest begint om 10.30 uur op de Facebookpagina van Omroep West waar we live vanaf de boot verslag zullen doen. We zullen Sinterklaas en zijn Pieten de hemd van het lijf vragen over de overtocht uit Spanje en de aankomst op Scheveningen vanaf de boot meemaken. Die uitzending duurt tot iedereen van boord is. Om 11.00 uur begint de uitzending op tv, die ook via onze site te volgen is.
Als de boot is aangekomen zal Sinterklaas met alle egards worden ontvangen door Fred Zuiderwijk, burgemeester van Den Haag Johan Remkes en de ambassadeur van Spanje María Jesús Alonso Jiménez. Vervolgens gaat om 12.00 uur de rijtoer door de stad van start. Verslaggevers Curt Fortin en Pim Markering zijn daarbij, zodat niemand er iets van hoeft te missen. De uitzending duurt tot 17.00 uur.
De route van de intocht zie je hieronder: