Arriva stopt met forenzenbuslijn tussen Den Haag en Oegstgeest

Een Qliner van Arriva
Een Qliner van Arriva
DEN HAAG - Reizigers die dagelijks met de bus tussen Den Haag en Oegstgeest reizen, moeten vanaf december op zoek naar een alternatief. Vervoerder Arriva zegt binnenkort de stekker uit buslijn 386 te trekken. 'De huidige gemiddelde bezetting van Qliner 386 is te laag', zegt het bedrijf tegen Omroep West.
Het traject wordt dagelijks gebruikt door onder meer forenzen en studenten. Maar volgens Arriva zijn dat er te weinig. De bezettingsgraad zou 2,5 passagier per rit zijn. Het bedrijf maakt niet bekend om hoe veel passagiers het gaat. Maar een woordvoerder laat wel weten 'dat het niet verantwoord en niet rendabel is om ieder half uur met bijna twee lege bussen naar Oegstgeest te rijden'.
Gefrustreerde reizigers zijn inmiddels een online petitie gestart voor behoud van bus 386. Die is inmiddels honderden keren ondertekend. Opvallend is ook dat een van hen een buschauffeur van de lijn zegt te zijn. 'Ook ik herken, samen met mijn collega's, de cijfers niet', schrijft zij.

Rechtstreekse verbinding

Op de pagina staat verder dat de lijn in stilte dreigt te worden opgeheven, dat de forenzen zich niet herkennen in een te laag passagiersaantal, dat de bus in de spits altijd goed gevuld is en dat het voor 'forenzendorp' Oegstgeest belangrijk is om een rechtstreekse verbinding met Den Haag te houden.
Vervoersbedrijf Arriva gaat tegenover Omroep West niet in op de vraag het zich herkent in de bezwaren tegen het opheffen van de buslijn. 'Uiteraard zijn er wel alternatieve reismogelijkheden die het wegvallen van Qliner 386 compenseren.'