Hagenaar (49) dreigt zichzelf op te blazen voor sinterklaastraditie

Sinterklaas in Den Haag
Sinterklaas in Den Haag © Richard Mulder
DEN HAAG - Een 49-jarige man uit Den Haag is maandag gearresteerd nadat hij op Facebook had gedreigd om zichzelf op te blazen. Hij wilde zo opkomen voor de sinterklaastraditie.
Kort na het plaatsen van het bericht is de man aangehouden. Volgens de politie was hij flink geschrokken van de reacties op zijn bericht.
Afgelopen weekend plaatste de man het bericht op zijn Facebook-pagina. Nadat verschillende mensen een melding maakten, werd de man op advies van de officier van justitie aangehouden. Tijdens de doorzoeking van zijn woning zijn geen explosieven gevonden. Volgens de man had hij spijt van zijn opmerking.
Bericht van de man op Facebook (Screenshot)
Bericht van de man op Facebook (Screenshot)

Strafbare grens

De politie zegt dat de gemoederen rondom het Sinterklaasfeest 'altijd hoog oplopen'. Zowel door voor- als tegenstanders van de traditie worden heftige berichten op social media geplaatst. 'Zolang geen strafbare grens wordt overschreden, mag iedereen zijn mening geven', aldus de politie. Omdat er in dit geval gedreigd werd met het maken van burgerslachtoffers greep de politie in. Donderdag 14 november wordt de man voorgeleid aan de rechter-commissaris die beslist of hij langer vast blijft zitten.