Boeren willen woensdag weer in Den Haag demonstreren

DEN HAAG - Boerenorganisatie Agractie wil woensdag opnieuw protesteren in Den Haag. De actiegroep roept boeren op om rond 11.15 uur naar het Catshuis te komen. Een tiental boeren heeft daar woensdagochtend een lunchafspraak met premier Rutte en landbouwminister Schouten om te praten over het stikstofbeleid.

Ook deze keer wil Agractie met onder andere tractoren richting Den Haag komen. Volgens Agractie zijn de premier en de landbouwminister vergeten om het landbouwcollectief uit te nodigen voor het gesprek, daar zijn ze boos over en zodoende gaat Agractie demonstreren. Het is volgens Agractie niet de bedoeling om in gesprek te gaan. De actiegroep wil er juist de aandacht op vestigen dat er niet met de sector zelf wordt gesproken. Ook zegt Agractie tegen haar leden dat de politie het protest goed vindt, maar dat er maximaal 50 trekkers getolereerd worden.

Volgens Bart Kemp van Agractie Nederland zitten er geen belangenorganisaties aan tafel woensdag, maar 'echt willekeurige boeren'. Anders dan bij de grote boerenprotesten op het Malieveld verwacht Kemp geen duizenden betogers. 'Ook al omdat iedereen zijn werk heeft en de actie op het laatste moment is aangekondigd.'

Alle boerenorganisaties mogen aanschuiven, toch protest

Dinsdagavond werd bekend dat de boze boeren die aanvankelijk niet uitgenodigd waren voor het gesprek met Rutte, alsnog welkom zijn. Ook Agractie is welkom. Toch gaat het protest woensdag door, omdat Agractie wil dat het Landbouwcollectief - die alle boeren vertegenwoordigt - in zijn geheel uitgenodigd wordt. Dinsdagavond laat liet een woordvoerder van Rutte weten dat ook het Landbouwcollectief welkom is bij het gesprek.

Agractie was er dinsdagavond laat nog niet van op de hoogte dat ook het Landbouw Collectief mag aanschuiven bij het gesprek met Rutte. 'Ons voorgenomen protest bij het Catshuis gaat daarom gewoon door', aldus Ingrid de Sain van Agractie. Ongeveer driehonderd mensen hebben laten weten mee te doen aan de actie en dat ze met ongeveer 120 landbouwvoertuigen naar Den Haag komen.

LEES OOK: Landbouwbedrijven herstellen schade aan Malieveld

Meer over dit onderwerp:
BOEREN BOERENPROTEST CATSHUIS DEN HAAG MARK RUTTE
Deel dit artikel: