Sinterklaas feestelijk onthaald in haven van Scheveningen en Den Haag

© ANP
DEN HAAG - Sinterklaas en zijn pieten zijn weer in het land! De goedheiligman kwam rond 11.30 uur aan in de Scheveningse haven, waarna hij een rijtoer maakte van Scheveningen naar het Haagse centrum. 'Een prachtige rijtoer', zei Sinterklaas aan het einde van de rondrit.
In dit artikel hielden we je sinds zaterdagochtend op de hoogte van de intocht en de rijtoer. Scroll gerust nog even omlaag om alles terug te lezen. Vanaf zondag 12.00 uur herhalen we de tv-uitzending van de intocht in de haven van Scheveningen. Kun je niet wachten? Je kunt de intocht ook hier online terugkijken.
Sinterklaas blijkt overigens een getalenteerd poppenacteur, liet hij tijdens de intocht zien. En daarom willen we je dit spontane toneelstukje hieronder niet onthouden... Tip: zet je geluid aan!

'Een high five voor alle kijkers'

Ook zo genoten van de rijtoer van Sinterklaas? De uitzending is klaar en we hebben alvast wat leuke momenten voor je op een rijtje gezet.
De rijtoer van Sinterklaas door Scheveningen en Den Haag

Druk en voorspoedig:

De rijtoer verloopt voorspoedig. Sinterklaas en zijn pieten zijn in de Piet Heinstraat. Hierna gaan ze via de Grote Marktstraat richting het Plein. Overal staan veel kinderen. Maar ook de volwassenen vermaken zich opperbest. 'Sinterklaas is altijd leuk', zeggen twee vrouwen. 'We willen hem ieder jaar gedag zeggen. We zijn zonder kinderen, maar wij blijven kinderen.'
Sinterklaas tijdens de rijtoer
Sinterklaas tijdens de rijtoer © Omroep West

Sintfoto's:

De goedheiligman heeft het er maar druk mee. Het is niet alleen zwaaien, maar iedereen wil ook met hem op de foto. 'Vroeger was het natuurlijk zo dat er een enkele keer een camera was', zegt Sinterklaas. 'Iedereen heeft tegenwoordig een telefoon.' Maar voor de SInt is niets een probleem en hij geniet van elke foto. Zo ook hieronder: 'Sint, foto?'
Sinterklaas tijdens de rijtoer
Sinterklaas tijdens de rijtoer © Omroep West

In de hele regio:

Sinterklaas is er niet alleen voor de kindjes in Den Haag. Ook op andere plekken in de regio heeft hij vandaag voet aan wal gezet.

Gezelligheid:

Het is gezellig druk langs de route en de sfeer is goed. Er wordt gezongen, gedans én muziek gemaakt.

Aankomst Sint:

Het was vanochtend een groot feest in de haven van Scheveningen, waar Sinterklaas rond 11.30 uur voet aan wal zette. We hebben een korte samenvatting voor je gemaakt.
Terugblik: zo kwam Sinterklaas aan op Scheveningen

Rondrit:

De rondrit is in de Keizerstraat van start gegaan. Sinterklaas en zijn gevolg loopt onder meer via de Frederik Hendriklaan, de Weimarstraat, de Piet Heinstraat naar het Plein. Wil je meekijken? Dat kan hieronder:

Klaarmaken voor rijtoer:

Het podiumprogramma is klaar. Straks trekken Sinterklaas en zijn pieten van Scheveningen naar de binnenstad van Den Haag. De route zie je hieronder:
Route van de intocht van Sinterklaas in Den Haag

Welkom Sinterklaas:

Sinterklaas en zijn pieten zijn rond 11.30 uur in de haven van Scheveningen gearriveerd, De goedheiligman werd opgewacht door heel veel kinderen én de burgemeester. 'Hartelijk welkom op Scheveningen, in deze prachtige stad Den Haag. De stad van vrede en recht.' Sinterklaas antwoordde: 'Het is me een genoegen u te ontmoeten.' De Sint liet weten dat hij een goede reis heeft gehad.
© Richard Mulder
© ANP

'Groot feest'

Burgemeester Johan Remkes wacht Sinterklaas op. Hij hoopt ondanks alles op een mooie intocht. 'Alle tradities veranderen, ook die van ons. Maar laten we er vandaag vooral één groot feest van maken voor de kinderen.'
© Kevin Jungschlager

Aankomst:

Steeds meer kinderen staan met hun ouders langs de kade in de haven van Scheveningen, wachtend op wat komen gaat. Als alles volgens plan verloopt meert de boot van Sinterklaas rond 11.15 uur aan. Hieronder zie je een livestream vanaf de boot.