Actievoerder ketent zich vast aan auto minister

BODEGRAVEN - Leden van de actiegroep Extinction Rebellion verzamelden zich woensdagmiddag om de auto van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Een actievoerder ketende zich vast aan de auto. Daardoor kon de auto van de minister niet weg. De groep is tegen een steeds verdere uitbreiding van Schiphol. De minister heeft woensdag in Bodegraven met gemeenten in Zuid-Holland en Utrecht gesproken over Schiphol.

Bewoners in de regio ondervinden steeds meer overlast van het vliegverkeer. De minister ging in gesprek met de gemeenten en de inwoners van de gemeenten.

Burgemeester van Kaag en Braassem, Marina van der Velde, was tevreden na afloop van het gesprek. 'Wat de gemeente betreft, is het probleem niet alleen het geluid, maar ook de frequentie. Wat ons betreft moeten er minder vluchten komen, stillere vliegtuigen en moet er gehandhaafd worden op wat is afgesproken.'

Geluidsoverlast

Wethouder Jan Leendert van den Heuvel van Bodegraven-Reeuwijk: 'Ook in onze gemeente, nota bene op 25 km afstand van Schiphol, is de geluidoverlast nog heftig. Het aantal klachten hierover is de laatste jaren flink toegenomen.'

Toen de minister vanwege de actievoerders niet weg kon, ging ze terug het gemeentehuis in. Dat verliet ze uiteindelijk via de achterdeur waarna de actievoerder zich losmaakte van de dienstwagen.

LEES OOK: 'De herrie is gigantisch', stichting Oegstgeest in gesprek met minister over vliegverkeer Schiphol

Deel dit artikel: