Nieuwbouw zwembad De Boetzelaer stap dichterbij

Grote brand in zwembad De Boetzelaer.
Grote brand in zwembad De Boetzelaer. © Regio15
MONSTER - De gemeente Westland heeft de vergunning verleend voor de nieuwbouw van zwembad De Boetzelaer in Monster. Daarmee is de nieuwbouw van het zwembad, dat eind februari volledig afbrandde, een stap dichterbij.
Na 45 jaar was Westland opeens een zwembad armer, toen op 28 februari brand ontstond in een frisdrankautomaat van De Boetzelaer. Het vuur greep snel om zich heen en verwoestte het gebouw, waarbij de brandweer ternauwernood aan een rookgasexplosie ontsnapte.
Een week na de brand werd een crowdfundingsactie gestart om de nieuwbouw van het zwembad te bespoedigen. De actie bracht bijna 23.000 euro op. Het streefbedrag was 25.000 euro. Directeur Peter Wielaart liet weten het geld te gebruiken voor nieuwe speeltoestellen in het zwembad.

'Bouwvergunning belangrijke stap'

Wethouder Pieter Varekamp (Sport) van Westland noemt het afgeven van deze bouwvergunning 'een belangrijke stap in de nieuwbouw van het zwembad'. Varekamp: 'Met de vergunning in de hand kan de directie samen met de vele enthousiaste vrijwilligers aan de slag om zo snel mogelijk weer een mooi nieuw zwembad te realiseren.'
Het nieuwe zwembad kost in totaal ruim 13 miljoen euro. Het wordt een energiezuinig bad, dat met aardwarmte verwarmd kan worden. Ook worden 200 zonnepanelen op het dak geplaatst. Als alles goed gaat zal eind dit jaar de bouw van start gaan. Directeur Wielaert hoopt dat het nieuwe bad voor 1 maart 2021 kan worden geopend.