Verdachte aangehouden in verband met dood ex-profvoetballer Kelvin Maynard

Kelvin Maynard in het shirt van Quick Boys
Kelvin Maynard in het shirt van Quick Boys © Orange Pictures
ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie heeft donderdagmorgen een verdachte aangehouden in verband met de dood van de 32-jarige Kelvin Maynard. De voetballer van Alphense Boys werd op 18 september doodgeschoten in Amsterdam. De verdachte is meegenomen voor verhoor en zit nog vast op het politiebureau.
Maynard ging op de fatale avond naar Amsterdam om daar voetbal te kijken. Uit een reconstructie bij Opsporing Verzocht blijkt dat twee daders op een scooter of motorscooter de oud-speler van Quick Boys zijn gevolgd. Ze reden dicht achter hem om hem op de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost te beschieten. De auto van Maynard kwam tegen de gevel van een brandweerkazerne tot stilstand, waar hij korte tijd later overleed.
De identiteit van de verdachte is door de politie nog niet bekend gemaakt. Ook wil de politie nog niet zeggen of de aangehouden verdachte een van de twee mogelijke schutters is.

Foto's plaats delict

Direct na de dood van de speler van Alphense Boys waren foto's van het plaats delict en de reanimatie te zien op internet. Uit onderzoek bleek dat brandweerlieden die aanwezig waren hier foto's van hebben gemaakt. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) uitte zijn ongenoegen over deze foto's. Na een onderzoek van de Veiligheidsregio werden de fotografen disciplinair gestraft, maar niet ontslagen.