Alles wat je moet weten over de intocht van Sinterklaas op Scheveningen

Sinterklaas in Den Haag
Sinterklaas in Den Haag © Richard Mulder
DEN HAAG - Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Pakjesboot 070 is onderweg en komt zaterdag weer op het Scheveningse strand aan. Nadat de goedheiligman door burgemeester Johan Remkes is onthaald, gaat de Sint met een rijtoer naar het Plein.
Via alle kanalen van Omroep West (tv, radio, de website, app en social media), kun je de intocht live volgen vanaf 11.00 uur. Kun je niet wachten tot de pakjesboot in de haven aankomt? Dan kun je op de Facebookpagina van Omroep West al vanaf 10.30 uur unieke beelden zien vanaf de pakjesboot.

Programma

10.30 uur Aanvang podiumprogramma in de haven van Scheveningen
11.15 uur De stoomboot 'pakjesboot 070' vaart de tweede binnenhaven in
11.30 uur Sinterklaas en zijn pieten komen aan wal
11.45 uur Officieel ontvangst
12.00 uur Vertrek Sinterklaas en einde programma in de haven

Rijtoer

Na aankomst in de Scheveningse haven gaat Sinterklaas in een rijtoer de stad door. De route eindigt op het Plein, waar de goedheiligman rond 17.00 uur wordt verwacht. Bekijk de precieze route in onderstaande video.
Route van de intocht van Sinterklaas in Den Haag

Bereikbaarheid

Vanwege de verwachte drukte raadt de organisatie aan om niet met de auto naar Scheveningen te komen, maar te kiezen voor de fiets of het openbaar vervoer. Wie voor het OV kiest moet wel rekening houden met extra reistijd en omleidingen als gevolg van de aankomst van de Sint en de rijtoer door de stad.
De route kruist meerdere malen tram- en busroutes. Tram 1, 15, 16 en 17 en bus 21, 22, 24, 25 en 28 rijden hierdoor zaterdag een gewijzigde route. Tram 3, 11 en 12 rijden wel de normale route, maar kunnen door de drukte mogelijk vertraging oplopen. Alle precieze routewijzigingen zijn hier te vinden.