'Weduwe Marnix Rueb is rechtszaken zat en komt met goodies Haagse Harry'

Sjaak Bral met de nieuwe kaarten van Haagse Harry.
Sjaak Bral met de nieuwe kaarten van Haagse Harry. © Omroep West
DEN HAAG - Na vijf rechtszaken is de weduwe van Marnix Rueb, de geestelijk vader van Haagse Harry, het zat. 'Elke keer opnieuw moet ze naar de rechter om schending van het beeldrecht van Haagse Harry aan te vechten, want anderen gaan ermee aan de haal om hiermee geld te verdienen', vertelt Sjaak Bral in Talkshow FRITS! Daarom komt de weduwe nu met een eigen lijn van Haagse Harry-gadgets.
Sjaak Bral is beschermheer van Haagse Harry. In opdracht van de weduwe heeft hij de nieuwe Haagse Harry-gadgets op de markt gebracht. De opbrengst gaat naar het Zeldzame Ziekte Fonds in Den Haag en naar de weduwe, Nienke van Akkeren, om toekomstige rechtszaken te kunnen betalen.
Sjaak Bral was jarenlang goed bevriend met de Haagse striptekenaar Marnix Rueb. Na zijn overlijden bleef hij zich inzetten voor zijn nalatenschap.

Van T-shirt tot magneet

Op 6 december komen de nieuwe gadgets van Haagse Harry op de markt: ansichtkaarten, een mok, T-shirts en een koelkastmagneet. 'De beeldhouwer die het beeld van Haagse Harry op de Grote Markt in Den Haag heeft gemaakt heeft de mok ontworpen', zegt Bral.
Weduwe geestelijk vader van Haagse Harry is het zat na rechtszaken
Meer zien? Kijk dan zaterdag vanaf 17.00 uur naar weer een nieuwe aflevering van talkshow FRITS!