Jarige Staal brengt Quick Boys in extase, Rijnsburgse Boys voelt zich bestolen

REGIO - De jarige Ivailo Staal heeft Quick Boys de drie punten geschonken bij ASWH (0-1). De verdediger annex middenvelder van de Katwijkers maakte één minuut voor tijd de winnende treffer in de wedstrijd in de tweede divisie. Katwijk pakte een zwaarbevochten overwinning in eigen huis. De ploeg van Jan Zoutman won met 2-0 van De Treffers. Rijnsburgse Boys verloor op een zure manier bij Koninklijke HFC. Floris van der Linden maakte in de laatste minuut de winnende treffer vanaf de strafschopstip. De gegeven penalty was discutabel.
De wedstrijd tussen ASWH en Quick Boys had heel lang niet veel om het lijf. Na een matige eerste helft gingen beide ploegen doelpuntloos rusten. In de tweede helft was de eerste kans voor Quick Boys-aanvaller Tommy Bekooij. Zijn schot betekende helaas voor de toeschouwers niet de aanzet tot veel meer kansen.
Quick Boys-trainer: '0-0 was acceptabel, 0-1 was top'
Pas in de 89ste minuut viel er voor de Katwijkers iets te juichen. De jarige Staal werkte een voorzet van aanvoerder Jeffrey Ket binnen. Het is de tweede overwinning op een rij voor de ploeg van Edwin Grünholz. Vorige week won de tweededivisionist met 2-1 van IJsselmeervogels.
ASWH verliest in laatste minuut van Quick Boys: 'Klinkt gek, maar ben trots op die jongens'

Zwaarbevochten

Katwijk won in eigen huis van De Treffers met 2-0. Mike van den Ban kroonde zich de man van de wedstrijd met de eerste treffer van de middag. Vlak voor tijd bracht Jordy Hilterman een einde aan de spanning op De Krom met de 2-0. Daarmee gaan de Katwijkers weer over de bezoekers uit Groesbeek heen op de ranglijst.
De wedstrijden Koninklijke HFC – Rijnsburgse Boys eindigde in een deceptie voor de bezoekers. De Rijnsburgers maakten vlak voor rust de 0-1 via Joël Tillema. In de tweede helft zette Vincent Volkers de Haarlemmers weer op 1-1.

'Pingel' tegen

Hoewel de Rijnsburgers de grootste kansen kregen en zelfs het houtwerk deze middag nog meerdere malen raakten, ging het vlak voor het einde van de wedstrijd helemaal mis voor Rijnsburgse Boys. In de laatste minuut kreeg de thuisploeg een makkelijk gegeven penalty.
Rijnsburgse Boys-verdediger Masies Artien leek een correcte tackel op de bal te hebben ingezet. De scheidsrechter besliste anders. Hij legde de bal op de stip. Artien kreeg daarna de gele kaart. Tillema werd zelfs nog van het veld gestuurd vanwege heftig protesteren. Van der Linden bleef daarna koel en schonk de Haarlemmers de overwinning vanaf elf meter.