Twee ministeries uur lang ontruimd na rookontwikkeling in technische ruimte

Brandweer buiten het pand van het ministerie Sociale Zaken en VWS.
Brandweer buiten het pand van het ministerie Sociale Zaken en VWS. © Regio 15
DEN HAAG - De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag zijn maandagmiddag ontruimd na een brandalarm. Het alarm ging af na rookontwikkeling in een technische ruimte. Alle zevenhonderd aanwezigen, inclusief minister Bruins, moesten het pand meer dan een uur verlaten.
De twee ministeries delen een pand aan het Parnassusplein. Nadat er rook was gesignaleerd moesten de werknemers het pand verlaten. Uit onderzoek van de brandweer bleek dat er sprake was van rookontwikkeling in een technische ruimte op de derde verdieping. Om 13.15 had de brandweer alles onder controle en werd het pand vrijgegeven zodat de medewerkers weer naar binnen mochten.
Volgens een woordvoerder van het ministerie van VWS zijn er geen gewonden gevallen. 'De ontruiming verliep gelukkig zonder problemen. Er zijn alleen wat mensen die het koud hebben omdat ze zonder jas naar buiten moesten. Maar er ligt voldoende folie om iedereen warm te houden.' Ook minister Bruins moest door het alarm zijn werkplek verlaten en stond buiten in de regen te wachten.