Het kan glad worden, gemeente Den Haag gaat vannacht strooien

Een strooiwagen. | Foto ANP
Gladheidsbestrijding Caption ILLUSTRATIE MOORDRECHT - Een strooiwagen verspreidt zout als gladheidsbestrijding. ANP XTRA ALEXANDER SCHIPPERS fotograaf ALEXANDER SCHIPPERS stad Moordrecht land Nederland beeldnummer 54093611 beelddatum 07-11-2017 14:08:44 bron ANP
DEN HAAG - De temperatuur daalt komende nacht tot rond het vriespunt en daarom kan het op sommige plekken flink glad worden. De gemeente Den Haag haalt woensdag op donderdagnacht de strooiwagens van stal om ongelukken te voorkomen.
Vannacht rond 2.00 uur gaan de wagens de weg op om hoofdwegen en doorgaande fietsroutes te strooien. Ook roept de gemeente inwoners op om zelf maatregelen te nemen. 'Haal bij voorspelde gladheid tijdig strooizout, een sneeuwschep en een bezem in huis', is het advies. Inwoners en bedrijven in de gemeente Den Haag kunnen gratis kleine hoeveelheden strooizout afhalen bij de drie Haagse afvalbrengstations, de stadsboerderijen en de stadsdeelkantoren.
Mensen die de weg op moeten, wordt geadviseerd te kijken wat de strooiroutes van de gemeente zijn. Daarnaast moeten automobilisten bij gladheid hun snelheid minderen en worden fietsers aangeraden wat lucht uit hun banden te laten lopen, omdat de fietsband dan meer grip heeft.