'Vermiste Cheyenne (12) krijgt onderdak om haar weg te houden van Jeugdbescherming'

© Omroep West - Pieter Kuipers
GOUDA - Er zijn grote zorgen om het welzijn van de 12-jarige Cheyenne uit Gouda. Het meisje wordt sinds vrijdag 15 november vermist. De politie vermoedt dat ze onderdak krijgt van mensen die willen voorkomen dat zij onder de hoede van Jeugdbescherming komt.

UPDATE: Vermiste Cheyenne (12) uit Gouda weer terecht, twee mensen aangehouden

Cheyenne zou in de week van haar vermissing uit huis worden geplaatst door Jeugdbescherming. Dat is besloten door de kinderrechter. Op het moment van de uithuisplaatsing bleek ze met haar moeder weg te zijn.
De politie liet eerder deze week weten dat de moeder en stiefvader van Cheyenne zijn aangehouden voor onttrekking aan het gezag van Jeugdbescherming. Haar stiefvader werd woensdag 13 november aangehouden, maar op dat moment waren Cheyenne en haar moeder niet thuis. Haar moeder werd op vrijdag 15 november aangehouden in het Gelderse Voorthuizen, maar Cheyenne was op dat moment niet bij haar.

'Cheyenne heeft hier geen baat bij'

De politie vermoedt dat het meisje verblijft bij mensen die willen voorkomen dat zij onder de hoede van Jeugdbescherming komt. 'Door haar te verbergen wordt het probleem niet opgelost en het allerbelangrijkste: Cheyenne zelf heeft hier geen baat bij', aldus de politie. Voor de onttrekking van een minderjarige aan het gezag kan een gevangenisstraf worden gegeven.