Vermiste Cheyenne (12) uit Gouda weer terecht, twee mensen aangehouden

© Omroep West - Pieter Kuipers
GOUDA - De vermiste Cheyenne (12) uit Gouda is in goede gezondheid gevonden. Een 59-jarige man en een 54-jarige vrouw zijn aangehouden voor het onttrekken van een minderjarige aan het bevoegd gezag. Dat meldt de politie.
De 12-jarige Cheyenne werd sinds vrijdag 15 november vermist. De politie vermoedde dat ze onderdak kreeg van mensen die wilden voorkomen dat zij onder de hoede van Jeugdbescherming zou komen. Het meisje zou in de week van haar vermissing uit huis worden geplaatst door de instantie.
In het kader van de privacy kan de politie niet zeggen waar Cheyenne is gevonden, waar de verdachten vandaan komen en wat de relatie tussen hen is. 'Het ligt allemaal zo gevoelig in deze zaak, dat we daar geen uitspraken over kunnen doen', laat een woordvoerder van de politie weten. 'Cheyenne zal nu overgedragen worden aan het zorgkader. Welke instantie haar zal opvangen, moet nog worden bepaald.'

Moeder en stiefvader

De politie liet eerder deze week weten dat de moeder en stiefvader van Cheyenne zijn aangehouden voor onttrekking aan het gezag van Jeugdbescherming. Haar stiefvader werd woensdag 13 november aangehouden, maar op dat moment waren Cheyenne en haar moeder niet thuis. Haar moeder werd op vrijdag 15 november aangehouden in het Gelderse Voorthuizen, maar Cheyenne was op dat moment niet bij haar.