Boeren protesteren langs snelwegen tegen stikstofbeleid

Boerenprotest bij Bleiswijk
Boerenprotest bij Bleiswijk © Renske van der Zalm
REGIO - Boeren gaan maandagmiddag tussen 12.30 uur en 14.00 uur door heel het land acties voeren op diverse op- en afritten van snelwegen. In onze regio staan ze onder andere op verschillende plekken langs de A4 en de A12. Ze gaan met hun trekkers in de berm langs de snelweg staan, zodat ze automobilisten niet hinderen. Dit laat een woordvoerder van de actiegroep Farmers Defence Force weten.
Maandagmiddag gaan alle betrokken partijen met minister Schouten om tafel om te praten over het alternatieve stikstofplan dat de landbouwsector heeft opgesteld. Met de acties langs de snelweg willen ze druk opvoeren. 'Minister Schouten heeft een gesprek met het landbouwcollectief en wij willen haar met deze acties waarschuwen dat we nog wakker zijn, want er zijn nog steeds grote zorgen', aldus Famers Defence Force.
Boeren voeren actie op de op- en afritten van de snelweg

De boeren hebben aangekondigd om op deze plekken in de regio langs de snelweg te gaan staan: <br>A4 Leimuiden<br>A4 Leiderdorp<br>A4 Stompwijk (berm 39,6)<br>A4 Schipluiden<br>A4 Zoeterwoude<br>A12 Bleiswijk<br>A12 Bodegraven<br>A12 Waarder<br>A20 Nieuwerkerk aan den IJssel<br>A12 Gouda<br>A12/A20 Moordrecht<br>N11 Alphen aan den Rijn West <br>N206 Zoetermeer<br>N210 Bergambacht (oprit Pont Bergstoep)

© Renske van der Zalm
© Renske van der Zalm