In Leiden haal je je paspoort of rijbewijs vanaf 2020 niet meer in het stadhuis

Level-gebouw in Leiden vlak achter station Leiden Centraal
Level-gebouw in Leiden vlak achter station Leiden Centraal © Chris de Waard
LEIDEN - De Leidse burgers kunnen voor al hun gemeentezaken vanaf 6 januari terecht in het stadskantoor aan de LUMC-zijde van het Centraal Station. De balies in het stadhuis en Stadsbouwhuis verdwijnen daardoor. Het stadhuis gaat vanaf 4 januari 2020 dicht voor een renovatie.
Het nieuwe Stadskantoor zit in het LEVEL-gebouw en ligt aan de Bargelaan. Voorheen zat het ROC in het pand. De Leidse burgers kunnen er in 2020 onder andere terecht voor paspoort- en rijbewijsaanvragen, geboorteaangiftes, huwelijksvoltrekkingen en inzage in de bouwarchieven.
In de zomer van 2021 moet het stadhuis aan de Breestraat weer open gaan. Vanaf dat moment vinden er trouwerijen en raadsvergaderingen plaats en wordt het een werkplek voor het college van B&W. De persoonlijke dienstverlening blijft in het Stadskantoor.

Trouwlocatie

De gemeenteraad vergadert vanaf januari 2020 in het gebouw van Hoogheemraadschap Rijnland aan de Archimedesweg. De commissievergaderingen vinden plaats in het nieuwe stadskantoor.
Trouwen kan daar ook. Daarnaast stelt de gemeente twee historische trouwzalen in het Gemeenlandshuis aan de Breestraat beschikbaar. Daar kan alleen op zaterdagen en eenmaal per maand op vrijdag worden getrouwd.