Gebouwen kleuren oranje om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen

Het Provinciehuis Zuid-Holland kleurt oranje
Het Provinciehuis Zuid-Holland kleurt oranje © Provincie Zuid-Holland
REGIO - Verschillende gemeenten in de regio kleuren deze week prominente gebouwen oranje om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Dat doen ze in het kader van de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.
De gemeente Den Haag verstuurde een tweet waarin te zien is hoe het stadhuis van Den Haag door oranje lichten wordt beschenen. Ook is de boodschap 'Stop geweld tegen vrouwen' prominent te zien op de zijkant van het gebouw.
In 2012 ondertekende Nederland het verdrag inzake het voorkomen en bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes. Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan slachtoffers van verkrachting en seksueel misbruik. Onder de hashtag #OrangeTheWorld stellen verschillende vrouwenorganisaties dat het door de opkomst van de #MeToo-beweging en de #TimesUp-beweging nu tijd is om verkrachting hard aan te pakken.
Ook andere gemeenten in de regio laten prominente gebouwen uit hun omgeving oranje kleuren, waaronder de gemeente Leiden, de gemeente Gouda en de gemeente Delft.