15-jarige jongen bedreigd en beroofd van telefoon in Haags park

DEN HAAG - Een jongen van 15 jaar is met een mes bedreigd en beroofd van zijn telefoon in het wijkpark Bokkefort in Den Haag. De beroving heeft een grote impact op het slachtoffer en zijn familie. 'Het kan niet zo zijn dat ons kind zo in angst leeft en een soort masker opzet. Die daders hebben geen benul wat ze met ons kind hebben gedaan', zegt zijn vader.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 26 november. Meer zaken zijn hier te vinden.

UPDATE: De uitzending van Team West leverde interessante tips op. Mede daardoor heeft de politie twee verdachten aangehouden: mannen van 17 en 18 jaar uit Den Haag.

Het slachtoffer zit op vrijdag 20 september rond 17.15 uur middags samen met een vriend bij een meertje in het park. Plotseling stopt een Piaggio Zip met daarop twee mannen vlakbij hen. De twee zoeken de confrontatie met de jonge jongens en hebben het voorzien op de 15-jarige.

De belagers worden meteen gewelddadig. Eén van de twee trekt een mes en dreigt daarmee. De ander pakt de 15-jarige jongen bij zijn nek, in een soort van nekklem. Hij wordt op zijn hoofd en in zijn gezicht geslagen en moet onder bedreiging van het mes zijn telefoon afgeven. Daarna rijden de twee daders weg.

'Overstuur en in paniek'

De vader van het slachtoffer vertelt over de impact: 'Ik heb een kind thuis die momenteel overstuur en in paniek is. Ook zijn moeder is in paniek. Het heeft een grote impact op ons gezinsleven. Als hij buiten loopt, kijkt hij constant om zich heen. Hij voelt zich niet veilig in de buurt. Ik bel hem vaak op: waar hij is, hoeveel minuten nog…'

'Ik vind het verschrikkelijk dat ze met een mes rondlopen. Wat is de volgende stap? Dat ze een pistool bij zich hebben? Dat kan niet! Het kan niet zo zijn dat ons kind zo in angst leeft en een soort masker opzet. Die daders hebben geen benul wat ze met ons kind hebben gedaan.'

Meer over dit onderwerp:
OPGELOSTE ZAKEN
Deel dit artikel: