Voortvluchtig maffialid opgepakt in restaurant in Den Haag

DEN HAAG - Een voortvluchtig 57-jarig Italiaans maffialid is maandag in Den Haag aangehouden. De man werd gezocht vanwege zijn coördinerende rol in drugshandel van Nederland naar Italië en lidmaatschap van een criminele organisatie. Daar staat maximaal dertig jaar cel op, aldus de politie.

De Italiaan was de enige verdachte van de bende die nog niet vastzat. Hij werd aangehouden in het restaurant waar hij als chef werkte. De Voorziening Anti-Maffia en de Italiaanse anti-maffiadienst spoorden de voortvluchtige samen op, meldt het ANP. Het onderzoek draaide tussen 2013 en 2016 in de regio van Napels.

Het is niet de eerste keer dat er in een horecagelegenheid een maffialid wordt opgepakt. Vorig jaar werden er vijf verdachten opgepakt tijdens een grote actie tegen de Italiaanse maffiaclub 'Ndrangheta uit Calabrië. In pizzeria's en hotels in Den Haag, Zoetermeer, Amsterdam, Amstelveen, Velsen, Rotterdam, Tegelen en Sittard werden toen invallen gedaan. In totaal werd er twee miljoen euro, 140 kilo xtc-pillen en zo'n 3.000 kilo cocaïne in beslag genomen.

Siciliaanse maffia

In 2016 werd een vermeend lid van de Siciliaanse maffia opgepakt in Den Haag. Hij zou betrokken zijn bij moord, afpersing, witwassen en drugshandel.

De 'Ndrangheta is een grote speler in de cocaïnehandel en houdt zich verder bezig met witwassen door investeringen in bijvoorbeeld de horeca zoals ijssalons en pizzeria's. Het is een van machtigste criminele organisaties van de wereld en erg gericht op familierelaties.

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG MAFFIA GEORGANISEERDE MISDAAD
Deel dit artikel: