Zeven tieners aangehouden in afpersingszaak met naaktfoto's

LEIDEN - De politie heeft deze week zeven tieners aangehouden voor de grote afpersingszaak met naaktfoto's. Het gaat om een 19-jarige man uit Leiderdorp en zes minderjarige medeverdachten uit Leiden. Eerder werden er in deze zaak al acht verdachten aangehouden, waaronder een van de minderjarigen die nu opnieuw is opgepakt.

De verdachten zouden zich online hebben voorgedaan als vrouw en zo hun slachtoffers hebben verleid tot het sturen van naaktfoto's. Na het verkrijgen van de foto's werden de slachtoffers gedwongen geld over te maken, anders zouden de foto's verstuurd worden naar de contactpersonen van de slachtoffers. In totaal hebben 28 mannen in de leeftijd van 14 tot 48 jaar aangifte gedaan. De slachtoffers zouden gezamenlijk meer dan honderdduizend euro hebben overgemaakt.

Begin november werden acht verdachten aangehouden. Hiervan zitten er nog vijf vast. Het onderzoek van de politie ging daarna echter gewoon verder, ook omdat er nog meer aangiftes volgden. Dinsdag hield de politie vier minderjarigen uit Leiden aan, een dag later volgde de aanhouding van de 19-jarige Leiderdorper en de twee andere minderjarigen. Een van de aangehouden minderjarigen werd in een eerder stadium ook al opgepakt en vrijgelaten, maar door nieuwe feiten zit hij opnieuw vast.

Voorgeleid

De zeven nieuwe verdachten zullen vrijdag voorgeleid worden aan de rechter-commissaris. Deze zal beslissen of de verdachten langer vast blijven zitten. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.

Meer over dit onderwerp:
SEXTORTION AFPERSING LEIDEN
Deel dit artikel: