Alphense tieners vast voor spannen visdraad over fietspad

ALPHEN AAN DEN RIJN - Twee jongens van 14 en 15 jaar zijn door de politie in Alphen aan den Rijn aangehouden, omdat ze tot twee keer toe visdraad over een fietspad zouden hebben gespannen. Dat gebeurde vorige maand. De Alphenaren worden verdacht van poging tot doodslag of zware mishandeling.

Op zaterdag 19 oktober reed een snorfietser over het Dijkslootpad in Alphen aan den Rijn, toen hij door het visdraad gewond raakte. De man kwam samen met zijn kind ten val. De snorfietser liep oogletsel op en volgens de politie is nog niet duidelijk of dit volledig zal herstellen. Op donderdag 24 oktober werd er opnieuw visdraad over het fietspad gespannen, maar toen raakte niemand gewond.

De politie sprak eerder al van een ‘levensgevaarlijke situatie’. Na onderzoek en verschillende getuigenverklaringen konden de twee jonge Alphenaren deze week worden aangehouden. Ze hebben een bekentenis afgelegd en ook spijt betuigd. De jongens zijn weer vrijgelaten, maar moeten zich nog wel voor de kinderrechter verantwoorden.

Deel dit artikel: