Drie gewonden bij steekpartij in centrum Den Haag, klopjacht op dader

DEN HAAG - Bij een steekpartij in de Grote Marktstraat in Den Haag zijn drie mensen gewond geraakt. Dat meldt de politie. Agenten zijn al de hele avond op zoek naar de dader.

UPDATE: De politie laat weten dat de slachtoffers kinderen zijn

Het was erg druk in het centrum op het moment van de steekpartij, vanwege koopjesdag Black Friday. Een woordvoerder van Hudson's Bay zegt tegen de NOS dat twee jonge vrouwen op straat zijn gestoken en in paniek de winkel zijn ingerend.

Na de steekpartij renden mensen de Grote Marktstraat uit:

'Binnen drie minuten stond de hele straat vol met politie', zegt een medewerker van een winkel vlak bij de plek van de steekpartij. 'En weer een paar minuten later werd er iets geroepen in de straat waardoor iedereen begon te rennen. Toen zijn wij naar binnen gegaan. Deuren dicht, rolluik omlaag.' De klanten die nog binnen waren mochten tien minuten later onder politiebegeleiding naar buiten.

De politie liet rond 22.00 uur weten dat er nog niemand is aangehouden en dat er nog steeds een zoekactie gaande was. Een eerder verspreid signalement van de dader trok de politie op dat moment ook in.

Eerder meldde de politie dat het zou gaan om een licht getinte man die tussen de 45 en de 50 jaar oud is, met een zwarte jas, sjaal en een grijs joggingpak.

Hieronder beelden vanuit de Grote Marktstraat:

De politie houdt het winkelend publiek op afstand. Onder meer agenten te paard zijn aanwezig. Mensen die op het moment van de steekpartij in Hudson's Bay aanwezig waren, zijn naar buiten geleid. Verder roept de politie getuigen op om zich te melden bij politiebureau Jan Hendrikstraat.

Deel dit artikel: