VVSB hard onderuit bij eerste wedstrijd Plug, Ter Leede verliest van Ajax

REGIO - Richard Plug heeft zijn eerste wedstrijd als eindverantwoordelijke van VVSB ruim verloren. De ploeg uit Noordwijkerhout ging in eigen huis met 1-5 onderuit tegen ODIN '59. Saillant detail: Plug was eerder trainer van de Heemskerkers.
Voor rust was het pleit eigenlijk al beslecht. De gasten uit Noord-Holland gingen met een 0-3 voorsprong aan de thee. Na rust maakten ze nog twee treffers waardoor de wedstrijd in 0-5 leek te eindigen. Vlak voor tijd maakte Yannick Bouw nog een eretreffer voor VVSB.
Na een 0-1 achterstand heeft FC Lisse in eigen huis met 3-1 gewonnen van DOVO. Door de overwinning klimmen de mannen van trainer Robbert de Ruiter richting de subtop van de derde divisie zaterdag. Ter Leede bungelt na het verlies tegen de amateurs van Ajax onderaan de middenmoot. De Sassenheimers zagen de Amsterdammers er in de slotfase met de overwinning vandoor gaan: 2-1.

DOVO op voorsprong

In een weinig aantrekkelijke eerste helft werd er niet gescoord tijdens het duel tussen FC Lisse en DOVO. Daar kwam de tweede helft verandering in. Door een doelpunt van Kevin Schmidt kwam de ploeg uit Veenendaal na zeven minuten in de tweede helft op voorsprong. Daarna was het woord aan Lisse.
Ayoub Ait Afkir kreeg een enorme kans. De aanvaller schoot echter tegen de keeper van DOVO aan. Vervolgens was het wel raak voor Oussama Siali. Hij bracht de club uit de Bollenstreek op gelijke hoogte.
De mannen van Robbert de Ruiter namen geen genoegen met een punt en gingen voor de winst. Die voorsprong kwam er een kwartier voor tijd. Kubilay Köylü schoot de geel-blauwen naar de drie punten. In de slotseconden van de wedstrijd maakte Siali er met zijn tweede van de middag ook nog 3-1 van.

Steemers scoort weer voor Ter Leede

Ter Leede kwam in Amsterdam al snel op voorsprong. Aanvaller Robert Steemers tekende na een kwartier voor alweer zijn achtste treffer van het seizoen. De ploeg uit Sassenheim behield die verdiende voorsprong tot aan de rust.
De tweede helft trok Ajax de stand al snel gelijk. Een van richting veranderd schot van Marijn Sterk vloog achter Ter Leede-doelman Daan Prins.
Lang leken beide ploegen genoegen te moeten nemen met een punt. Daar kwam in de slotfase verandering in. Tien minuten voor tijd stopte doelman Prins nog een Amsterdamse strafschop. Uiteindelijk maakten de hoofdstedelingen in de slotfase nog de winnende treffer. Koen Blommestijn vierde zijn debuut met een goal.
Scoreverloop VVSB - ODIN '59: 1-5 (0-3)
  • 0-1 Hulleman
  • 0-2 Brandsma
  • 0-3 Hulleman
  • 0-4 Brandsma
  • 0-5 Hulleman