Korfbal: TOP neemt 'revanche' op Fortuna in Zuid-Hollands onderonsje

REGIO - De uitschakeling in de play-offs om het landskampioenschap deed de korfballers van TOP/SolarCompleet vorig seizoen veel pijn. In de halve finale werd de toen nog landskampioen onttroond door Fortuna/DeltaLogistiek. De Delftenaren wonnen twee keer van TOP en plaatsten zich voor de finale. En ook daarin stuntte Fortuna. Zaterdagavond stonden beide ploegen weer tegenover elkaar. Maar ditmaal was het TOP dat aan het langste eind trok: 26-18.

Het verschil werd pas gemaakt in de tweede helft, toen TOP voor het eerst een gaatje van vier punten wist te slaan. Ondanks dat Fortuna beter aan het duel begon, kreeg de ploeg van coach Ard Korporaal steeds meer moeite met de druk van TOP. Door de zesde en zevende goal van Celeste Split werd het verschil met nog een aantal minuten te gaan acht punten, en was de buit binnen voor TOP.

Voor Split was het door haar treffers een bijzonder duel. De Haagse mag zich nu vrouwlijk topscorer allertijden van de Korfbal League noemen.

Voor Tempo uit Alphen aan den Rijn wordt het zo langzamerhand wel duidelijk dat het een heel lastig jaar gaat worden. De promovendus nam het zaterdag op tegen Groen Geel, een andere nieuwkomer op het hoogste niveau. En die ploeg was veel te sterk voor de Alphenaren. Het werd 15-28 voor de bezoekers uit Noord-Holland. Tempo is nog puntloos na vier duels.

LEES OOK: Beugelsdijk vindt dat spelers verantwoordelijk zijn voor slechte resultaten ADO

Deel dit artikel: