Vandalisme in Duindorp: zelfgefabriceerde kraaienpoten en brandjes

Brand in dixie in Duindorp
Brand in dixie in Duindorp © Regio15
DEN HAAG - De politie van Scheveningen waarschuwt voor zelfgefabriceerde kraaienpoten in Duindorp. Minstens één auto heeft lek gereden door de spijkers. Ook zijn er in het weekend vijf brandjes aangestoken in de wijk. Er is niemand opgepakt.
De kraaienpoten zijn vrijdag op drie locaties in Duindorp gevonden, waaronder de Schiermonnikoogsestraat laat de politie weten. De politie zoekt nog getuigen.
Daarnaast waren de brandweer en politie in de nacht van zaterdag op zondag ook druk met verschillende brandjes in Duindorp. Een container, een dixie en drie pallets zijn in brand gestoken. Een bouwkeet op de Houtrustweg is omgegooid. Volgens de politie was er geen gevaar voor omwonenden. De politie zegt extra alert te zijn in de wijk.

Grote groep

Volgens de politie werd de onrust veroorzaakt door een groep van 30 tot 40 man, zowel kinderen als volwassenen. Vrijdag werden een cameraman en verslaggever van Omroep West in Duindorp uitgescholden en bekogeld met eieren.
Eerder die dag werd bekend dat het vreugdevuur in Duindorp deze jaarwisseling niet doorgaat. De organisatie gelooft niet dat haar voorstel nog kan voldoen aan de eisen die de gemeente stelt naar aanleiding van de vonkenregen van afgelopen jaar en heeft daarom de stekker eruit getrokken. 'Een klap voor vele honderden of misschien wel duizenden mensen die ons vreugdevuur een warm hart toedragen', schreef de organisatie op Facebook.