Quick verlaat laatste plaats met hulp van Jong ADO Den Haag

DEN HAAG - Quick is niet langer hekkensluiter in de derde divisie op zondag. Op eigen veld werd FC Lienden met 1-0 verslagen. En omdat Jong ADO Den Haag een punt pakte bij Hoogland (2-2) en concurrent DEM onderuit ging tegen Hercules (0-2), is Quick nu twee plaatsen gestegen en staat het vijftiende.

Nog binnen het kwartier kroonde Giovanni Linnenbank zich met het hoofd tot matchwinnaar namens de ploeg van Paul van der Zwaan, die na het duel aankondigde nog een jaar door te gaan als trainer van het Haagse team. De gastheren kregen op Nieuw Hanenburg een handvol kansen om de voorsprong te vergroten, maar het bleef 1-0. Marc Boshoff miste zelfs nog een penalty.

Bij de wedstrijd tussen Hoogland en Jong ADO stond het binnen een halfuur al 1-1. Coen Heus opende de score, waarna Yahya Boussakou de bezoekers langszij bracht met een benutte strafschop. In de tweede helft kwam Hoogland via Henk Baum op 2-1, maar Cain Seedorf stelde uiteindelijk een punt veilig voor de beloften van ADO. Westlandia uit Naaldwijk was in dezelfde afdeling een weekendje vrij.

Scoreverloop Quick - FC Lienden: 1-0 (1-0)

  • 1-0 Linnenbank

Scoreverloop Hoogland - Jong ADO Den Haag: 2-2 (1-1)

  • 1-0 Heus
  • 1-1 Boussakou (strafschop)
  • 2-1 Baum
  • 2-2 Seedorf

LEES OOK: Edouard Duplan tweemaal trefzeker voor winnend Westlandia, Jong ADO verspeelt voorsprong

Deel dit artikel: