Lijdensweg voor hockeysters HGC duurt voort, mannen kloppen concurrent

WASSENAAR - Dertien wedstrijden, dertien verliespartijen. Het seizoen dat de hockeysters van HGC doormaken wordt een steeds langer durende lijdensweg. Ze verloren zondag in Wassenaar met enorme cijfers van landskampioen Amsterdam: 1-9. Hun mannelijke collega's wonnen wél, in en tegen Rotterdam (2-4).

Bij 0-5 redde Féline Engelkes nog de spreekwoordelijke eer namens HGC, dat sinds 2002 niet meer thuis heeft gewonnen van Amsterdam. De promovendus lijkt regelrecht af te stevenen op rechtstreekse degradatie. De achterstand op concurrent Victoria (elfde) bedraagt inmiddels vijf punten.

Pien van Nes maakte op bezoek bij Hurley haar honderdste doelpunt voor HDM in competitieverband. Ze tekende voor de gelijkmaker, maar kon daarmee niet voorkomen dat de Haagse middenmoter het onderspit moest delven in Amstelveen: 2-1.

Strafbal

Voor de tweede keer dit seizoen waren de HGC-mannen te sterk voor hun rivaal Rotterdam, die pas tweemaal hebben verloren. Seve van Ass (twee keer), Siem Schoenaker en Maico Casella toonden zich trefzeker. HGC-keeper Sam van der Ven stopte nog een strafbal van Jeroen Hertzberger.

hockeynl

Wat een redding van @samven89!! 💪😱 @hgcheren1 won mede hierdoor met 2-4 van @hcrotterdam.
Bekijk alle hoogtepunten van de Hoofdklasse Heren zondagavond op @ziggosport en maandagavond om 18.00 uur bij hockey.nl. #HKHEREN #Fieldhockey

Klein Zwitserland kreeg de vijfde nederlaag in zes wedstrijden te verwerken. Thuis in Den Haag werd verloren van Kampong (2-5). Blake Wotherspoon en Enzo Torossi kwmen allebei op uit negen doelpunten voor 'KZ'.

LEES OOK: Hockeyers HGC blijven in de race voor play-offs, vrouwen HDM en HGC verliezen opnieuw

Deel dit artikel: