Zeven verdachten Leidse afpersingszaak op vrije voeten

LEIDEN - De zeven verdachten in de Leidse afpersingszaak waarbij slachtoffers met naaktfoto's werden gechanteerd zijn 'onder zware voorwaarden' vrijgelaten. Dat meldt de rechtbank in Den Haag.

De verdachten, een man van 19 en zes minderjarigen, werden vorige week door de politie aangehouden. De verdachten zijn afkomstig uit Leiden en Leiderdorp. De tieners zouden tientallen mannen tussen de leeftijd van 14 en 48 hebben gechanteerd met naaktfoto's. De jongeren eisten geld van hun slachtoffers, anders zouden de foto's verspreid worden. Op die manier werd zeker honderdduizend euro overgemaakt. 28 slachtoffers hebben aangifte gedaan.

In november hield de politie een groep van acht verdachten aan. Een van die verdachten werd vorige week nogmaals opgepakt toen nieuwe feiten naar buiten kwamen. Volgens een woordvoerder van de rechtbank zal de meerderjarige verdachte zich moeten melden bij de reclassering en aantonen dat hij 'een zinvolle dagbesteding' heeft, een opleiding of een baan. Alle zeven zullen ze zich moeten houden aan een avondklok en mogen ze geen contact opnemen met de slachtoffers.

Deel dit artikel: