Pittige dinsdagochtendspits: veel vertraging op A12 en A20

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL - Het was afzien voor het verkeer op de A20 en de A12 dinsdagochtend. Op beide wegen ontstonden kilometerslange files. De vertraging liep op beide wegen op tot meer dan drie kwartier.

Als eerste ging het dinsdagochtend mis op de A20 naar Hoek van Holland, bij Nieuwerkerk aan den IJssel. Daar gebeurde rond 6.45 uur een ongeluk. Na een halfuur werd de afgesloten rijstrook vrijgegeven, maar op dat moment was er een lange file ontstaan. Niet alleen op de A20, maar ook op de A12.

Voor knooppunt Gouwe stond er rond 7.45 uur 24 kilometer file vanaf De Meern. Rond 8.15 uur nam de vertraging af tot een half uur. Ook op de weg naar Utrecht ontstond er een file. Die werd veroorzaakt door een brandende auto bij Gouda. Daar werd de rechterrijstrook afgesloten. Hier stond het verkeer rond 8.30 uur over zeven kilometer stil. Pas rond 9.00 uur waren de problemen verleden tijd.

A20

Rond 8.00 uur ging het weer mis op de A20, toen tussen Rotterdam-Prins Alexander en knooppunt Gouwe. Die file was negen kilometer lang en de vertraging bedroeg daar rond 8.30 uur een uur en een kwartier. OM 9.00 uur was ook dit probleem verleden tijd. De actuele verkeersinformatie is hier te vinden.

Meer over dit onderwerp:
A20 FILE NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL
Deel dit artikel: