Onrust om vreugdevuren: vijf aangehouden verdachten komen niet uit Duindorp

De politie controleert iedereen die Duindorp in wil
De politie controleert iedereen die Duindorp in wil © Regio15
DEN HAAG - De vijf mensen die dinsdagavond werden aangehouden om de rust in Duindorp te bewaren na het afgelasten van de Haagse vreugdevuren, komen zelf niet uit deze wijk. Dat maakte de politie woensdagochtend bekend.
Na een aantal dagen van ongeregeldheden in Duindorp zette de politie zich dinsdagavond schrap voor een onrustige avond, maar toen kwam het niet tot grote confrontaties tussen relschoppers en de politie. Er werden wel verspreid door Den Haag brandjes gesticht.
De politie voerde controles uit op de toegangswegen naar de wijk om te voorkomen dat daar mensen naartoe gingen die er niet thuishoren. Een van de vijf mensen die werden aangehouden, is een 16-jarige jongen uit Den Haag. Hij werd opgepakt omdat hij zwaar vuurwerk en brandbare stoffen bij zich had. Hij werd tegengehouden in de Laan van Poot. De politie houdt er rekening mee dat hij op weg was naar Duindorp. Hij zit nog vast.

Samenscholing

De vier anderen - Hagenaars van 15, 16, 21 en 23 jaar oud - werden aangehouden omdat zij rond 23.00 uur samenschoolden op de Pluvierstraat. Ook zij wonen geen van allen in Duindorp. Deze vier mochten woensdag weer naar huis, met een boete op zak.
De afgelopen dagen richtten jongeren in Duindorp verschillende vernielingen aan. Ook werd de mobiele eenheid met stenen en vuurwerk bekogeld. Maandag werden al twaalf mensen aangehouden, onder wie zes jongeren. Een dag eerder werden er dertien mensen opgepakt.