Relschoppers Duindorp krijgen boetes en taakstraffen: jongste is 11 jaar

De ME in Duindorp
De ME in Duindorp © Regio 15
DEN HAAG - De meeste relschoppers uit Duindorp krijgen een boete of taakstraf. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend. Twee mensen die worden verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden in de Haagse wijk moeten later voor de rechter komen. Eén van hen woont in Duindorp, de ander in een andere Haagse wijk.
Van de 34 mensen die de afgelopen dagen zijn aangehouden zitten er nog vijf vast. De twee die later moeten voorkomen zijn wel op vrije voeten, maar mogen 's avonds niet op het Tesselseplein komen en moeten met oud en nieuw binnenblijven, van oudjaarsdag 8.00 uur tot nieuwjaarsdag 6.00 uur, zegt het OM.
Onder de arrestanten zijn 23 minderjarigen, de jongste met een straf is elf jaar. De oudste die werd aangehouden is 58. De meesten komen uit Duindorp, waar het al dagen onrustig is omdat mensen boos zijn dat er geen vreugdevuur komt op het strand. De Haagse gemeenteraad wil dat burgemeester Johan Remkes sleutelfiguren in Duindorp inschakelt om de rust te bewaken in de wijk, zoals buurtvaders doen in de Schilderswijk. Remkes vindt dat ook een goed idee, maar dan moeten die mensen er wel zijn, zegt hij.