Buurtvader Hassan krijgt koninklijk lintje voor zijn werk in Haagse Transvaal

DEN HAAG - Buurtvader Hassan Bouzaghdoud uit Den Haag heeft een koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn vrijwilligerswerk in de Haagse wijk Transvaal. Al 20 jaar lang probeert hij daar drugsdealers op het juiste pad te krijgen en houd hij zich bezig met afval op straat.

Hassan kan niet goed lopen en is daarom medisch afgekeurd. Toch kan hij niet stilzitten thuis. Hij loopt 's avonds en 's nachts door de achterstandswijken van Den Haag waar hij 20 jaar geleden begon om drugsdealers te weren uit zijn buurt. 'Ja, dat was erg gevaarlijk, ik spreek de dealers aan, maar zij weten dat ik een goed hart heb. Ik bid elke dag, dus ik weet dat mij niks overkomt', zegt Hassan.

Wat hij 20 jaar geleden begon als eenzame buurtvader is nu uitgegroeid tot tientallen buurtvaders in de week. Voor al zijn werk, dat hij volledig vrijwillig doet, heeft hij nu een koninklijke onderscheiding gekregen en daar is hij erg trots op.

Rinus! Rinus!

We lopen een dagje met Hassan mee door de wijk. Bijna elke 100 meter wordt hij wel aangesproken of begroet door iemand uit de wijk. Jong en oud. Terwijl hij onze verslaggever uitlegt ook veel te doen tegen het rattenprobleem blijkt toch niet iedereen zich iets aan te trekken van Hassan. Een man komt uit zijn huis lopen en gooit een zak vol met broodkruimels op straat.

Hassan spreekt de man meteen aan: 'Rinus! Rinus! Dat is echt dom van je! Niet nu en niet een andere keer doen', roept Rinus. Hassan loopt snel, maar mank richting Rinus en spreekt hem en verder op aan. Dan zegt Hassan: 'Kijk daar op het dak, daar zitten de uitkeringstrekkers al klaar om aan te vallen'. Hassan doelt op de meeuwen die de broodkruimels willen gaan opeten.

LEES OOK: Extra in het zonnetje, bijzondere lintjes in de regio

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG BUURTVADER TRANSVAAL LINK IN BIO
Deel dit artikel: