Vuurwerk, belediging en brandstichting; vijf arrestaties in Den Haag

DEN HAAG - In Den Haag zijn woensdagavond vijf tieners aangehouden. Ze worden verdacht van onder meer belediging van agenten, het in bezit hebben van illegaal vuurwerk en brandstichting, zegt de politie. De aanhoudingen waren in de stadsdelen Scheveningen, Escamp en Loosduinen.

In Loosduinen werd een 14-jarige jongen aangehouden en op Scheveningen een 18-jarige jongen. Beiden zitten vast voor brandstichting. In Escamp werden in totaal drie jongeren van 15 en 16 jaar oud aangehouden voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk en vanwege belediging.

Op verschillende plekken, onder meer in de wijk Duindorp, was wel politie aanwezig. De onrustige avonden van eerder deze week waren daar de aanleiding voor. Woensdagavond bleef het rustig in Duindorp. Wel waren er op andere plekken in de stad buiten- en containerbrandjes en zijn er enkele ruiten vernield.

Boete of taakstraf

Woensdag werd bekend dat de meesten van de 34 relschoppers die in Duindorp zijn aangehouden een boete krijgen of een taakstraf. Vijf van hen zitten er nog vast. Twee anderen moeten later voor de rechter verschijnen. Zij mogen in de avonden niet op het Tesselseplein komen en moeten tijdens de jaarwisseling binnen blijven.

LEES OOK: 'Duindorpse sleutelfiguren kunnen rust terugbrengen in de wijk'

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG POLITIE AANHOUDINGEN
Deel dit artikel: