Katwijkse Kamminga wint Europese titel op de 200 meter

KATWIJK - De 24-jarige Arno Kamminga uit Katwijk heeft de felbegeerde Europese titel op de 200 meter schoolslag behaald tijdens de EK zwemmen in Glasgow. 'De race wordt gewonnen op de laatste meters. Deze keer ben ik de gelukkige', aldus een tevreden Kamminga tegen de NOS.

Het is de eerste keer dat Kamminga een individuele gouden plak ontvangt. 'Deze gouden medaille is zeker anders dan de medailles die ik op de relay heb gewonnen. Daar moet je het toch altijd met elkaar doen. Individueel is toch net een stapje mooier.' Eerder op de dag behaalde Kamminga met het gemengde estafetteteam zilver op de 4x50 meter wisselslag.

Kamminga viel vaker in de prijzen. Op woensdag haalde hij brons op de 50 meter schoolslag. Op donderdag brak hij ook nog eens de Nederlandse recordtijd, die hij eerder diezelfde dag al eens had verbeterd. Kamminga's eerdere record stond op 2.02,41.

Nationaal record

Na zijn winst op de 200 meter staat het nationale record op 2.02,36. Aanvankelijk bleef Kamminga steken achter koplopers Erik Persson uit Zweden en Duitser Marco Koch. In het laatste deel nam hij de eerste plaats in en won hij op die manier de wedstrijd. Persson pakte zilver en Koch mocht het brons in ontvangst nemen.

LEES OOK: Arno Kamminga mag naar Olympische Spelen met Nederlands record op WK

Deel dit artikel: